• סיפור הקונדילומה של רועי

    רועי הוא בחור תל אביבי צעיר שהתמודד בהצלחה עם מקרה של קונדילומה ברמת חומרה בינונית.
    בהחלטה לא קלה הוא החליט לפתוח את סיפורו כדי לעזור לבנים ולבנות שמתמודדים עם מקרים דומים, ולהראות להם שהם לא לבד.
    להמשך הסיפור של רועי לחצו כאן

  • צור קשר

    מאות אנשים בישראל - נשים וגברים סובלים מיבלות באיבר המין מידי שנה. צרו קשר עם מרפאתו של ד"ר וקסלר בטופס מימין, והתחילו לטפל עוד היום.

    להמשך...

  • פפילומה

    פפילומה היא מחלת המין הנפוצה ביותר בעולם המערבי בימינו. נגיף הפפילומה פוגע פעם אחת לפחות בכ-80% מהאוכלוסיה, נשים וגברים כאחד, עד גיל 60.

    להמשך...

פורום קונדילומה

בעמוד זה ניתן להפנות שאלות לרופאי האתר.

יש לכם שאלה ? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא

(אפשר שם בדוי)

(לא יוצג באתר)

(חובה)

קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

1,556 שאלות בנושא פורום קונדילומה

  1. 1. מהן תופעות לוואי סיכונים וסיבוכים של החיסון גרדסיל?

    2.אני קורא שהחיסון יעיל ל20 שנה , אם אחרי 20 שנה עם בדיקות תקינות אבל השפעת החיסון תפוג וארצה להישאר רגוע אני אוכל לעבור שוב את החיסון אחרי שכבר עברתי אותו בעבר ?

    3. הבדיקות שלי תקינות עכשיו , אם לא נחשפתי ולא אחשף לוירוס לא במין ולא בכל דרך אחרת ואעבור את החיסון , למה אצטרך להגיע לביקורת כל שנה ?

    4. אני קורא שהחיסון מוזרק במשך חצי שנה בערך , מה קורה אם בחצי שנה הזאת של הזריקות תגדל לי יבלת מה עושים? מחכיםמעוד שנתיים -/+ של תהליך?

    5. כל הופעה של קונדילומה מכל סיבה(חזרה/הדבקה) דורשת עוד שנתיים(-\+) של תהליך ?

  2. חשוב מאוד הגיב:

    עשיתי לייזר (מכונת לייזר באיכות גבוה) להסרת נגעים לאחר מכן עברתי בדיקות pcr ל hpv בכל המקומות וקולקפוסקופיה מקיפה והתוצאות של שני הבדיקות יצאו תקינות,
    הציעו לי לעשות חיסון ורציתי לדעת כמה דברים לפני שאחליט :

    1. גם אם זה לא אפשרי, נניח שלא אדבק שוב בוירוס לעולם לא דרך מין ולא מכל דרך אפשרית אחרת,

    מה הם אחוזי החזרה של הוירוס ללא הדבקה מחדש ללא חיסון? (אני טופלתי נבדקתי והכל ייצא ותקין )

    2. מה אחוזי הצלחתו של החיסון ? (כל הבדיקות שלי תקינות)

    3. מה הם אחוזי החזרה של הוירוס ללא שום הדבקה אפשרית מחדש ,אך לאחר השלמת שלושת הזריקות של חיסון גרדסיל?
    •אני לפני גיל 26

  3. היי באיזה שלב אםשר ללכת לקופא להסיר בלייזר קונדילומיה ? שבוע 11 .

    שלום,
    עכשיו.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  4. יחסי מין הגיב:

    לבן זוג שלי הופיעו מספר יבלות באזור שמעל איבר המין ומרגע ששמנו לב לכך הפסקנו לשכב עד לטיפול. הרופא אבחן אותן כקונדילומה, צרב לו את הנגעים עם חנקן אך פספס שניים. הנגעים הצרובים נעלמו ונותרו השניים, נקבע לו תור בימים הקרובים להסיר גם אותם. השאלה שלי- האם מהרגע שצורבים את הנגעים אפשר לקיים יחסי מין ללא חשש (מאחר והנגעים כבר ׳מתים׳)?
    שאלה נוספת- הרופא נשים בדק אותי ואמר שאין לי כלום. הוא גם אמר שזה וירוס נפוץ ביותר וצריך לחשוש מהדבקה מהבן זוג רק כאשר יש לו נגעים על העור (יבלות). האם זה נכון? האם ברגע שהיבלות נעלמות לגמרי אני צריכה להפסיק לחשוש לחלוטין?
    תודה!

    שלום,
    האם מהרגע שצורבים את הנגעים אפשר לקיים יחסי מין ללא חשש? = לא. הבדיקה הקובעת היא PCR ל HPV ואם זו תקינה אז כבר לא מדבקים.
    האם זה נכון? = לא
    מומלץ לך לעשות HPV PCR לראות שלא נדבקת.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  5. האם יש אפשרות לבדוק איבר מין גברי לנוכחות וירוס הפפילומה במידה ואין יבלות או כל סממן חיצוני הנראה לעין?

    שלום,
    כן, בוודאי.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  6. היי, שכבתי עם חבר שלי בלי קונדום ואני כמעט בטוחה שיש לי קונדילומה ואני לא יודעת מה לעשות.
    לספר לו? או לא להגיד כלום
    אני מפחדת מהתגובה שלו ושיכול להיות שנפרד

    שלום,
    עושים בדיקת HPV PCR ויודעים אם נושאים את הנגיף.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  7. קונדילומה הגיב:

    היי ד"ר
    אני אובחנתי אצל רופא עור כחולה קונדילומה , עברו כבר 3 שבועות , רופא הפנה אותי לרופא שהפנה אותי לרופא .
    יש לי תור בעוד כחודש רק לרופא בתל אביב ואני מתוסכל מהמצב , מפחד שזה יחמיר.
    1. האם יש תרופה שיכול לעזור בנתיים להעלים את הנגיף מהגוף ?
    2 האם יש אפשרות לעבור את ההליך הרפואי (לייזר) ללא הרדמה שכלולה בה זריקה ?
    3. אם אני גבר והקונדילומה פגשה בי בפי הטבעת , האם יחסי מין שפי הטבעת אינו מעורב בו עדיין מסוכן ?
    4. האם מין אוראלי ( הפין לא נגוע בקונדילומה ) מסוכן ומדבק ?

    אודה לתשובתך !!

    שלום,
    1. האם יש תרופה שיכול לעזור בנתיים להעלים את הנגיף מהגוף ?= לא לצערי
    2 האם יש אפשרות לעבור את ההליך הרפואי (לייזר) ללא הרדמה שכלולה בה זריקה ?= אנחנו מרדימים באמצעות ספריי וללא זריקה.
    3. אם אני גבר והקונדילומה פגשה בי בפי הטבעת , האם יחסי מין שפי הטבעת אינו מעורב בו עדיין מסוכן ? = איני מבין את השאלה
    4. האם מין אוראלי ( הפין לא נגוע בקונדילומה ) מסוכן ומדבק ?= מדבק

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  8. היי
    אובחנתי לפני כשנה וחצי עם וירוס פפילומה. יש לי נגעים טרום סרטניים. הרופא שלי המליץ על מעקב כל חצי שנה לבנתיים. בגלל המצב אני לא מקיימת יחסי מין כיוון שאני חוששת להדביק אחרים.
    רציתי לוודא האם הוירוס עובד בנשיקה( הכוונה לנשיקה עם לשון) ?
    האם הוירוס עובר מהפה לאיבר המין של בת הזוג במידה ונניח אני יורדת לה? ( יש לציין שבאופן כללי מקיימת יחסי מין עם נשים ואני בחורה)

    שלום,
    רציתי לוודא האם הוירוס עובד בנשיקה( הכוונה לנשיקה עם לשון) ?= סכוי של 50-60%
    האם הוירוס עובר מהפה לאיבר המין של בת הזוג במידה ונניח אני יורדת לה? = כמו התשובה הקודמת

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  9. שלום, אני בהריון חודש 4 ובחודשים האחרונים איבחנתי ביבלות שצמחו במפשעות ובליטה שיוצאת מפתח הנרתיק.
    רופאת העור איבחנה כ kissing condylomas, ובתיק הרופואי מפיעה בדיקת PAP תקינה מלפני שנה. בעלי נבדק והרופאה אמרה שאין לו דבר (למרות שלפי איך שאבחנה לדבריו רק הסתכלה על איבר המין מהצד ואמרה שלא רואה כלום)
    באותו היום שהייתי אצל רופאת העור, הרופאה שרפה בחנקן לפני כשבועיים, מספר יבלות נעלמו אך ישנם שלא; בנוסף נראה בפתח הנרתיק שצמחו בליטות נוספות. רופא הנשים אמר שנעשה בדיקה לפני הלידה ובהתאם נחליט אם אני צריכה ללדת קיסרי. אני מאוד רוצה לטפל במצב עוד לפני הלידה כדי לא להעביר לתינוק.
    אשמח לדעת האם המצב מתואר כהחמרה? האם יש טיפולים שאפשריים לנשים בהריון? האם אני צריכה לבצע בדיקת PAP נוספת לאבחון? האם התשובה שבעלי קיבל מספקת והאם כדאי להתיעץ עם רופאים נוספים. תודה מראש

    שלום,
    האם יש טיפולים שאפשריים לנשים בהריון? = בהחלט. לייזר
    שאר השאלות הן לשיחה פנים אל פנים.
    בעלך כדאי שיעשה HPV PCR
    לסיכום, ניתן לסלק את הקונדילומות עד הלידה ולהגיע למצב שגם בדיקת HPV PCR תהיה תקינה.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  10. שלום ד״ר,

    בהנחה ואני נשא של הוירוס, אני מבין שיכול להדביק במין אוראלי.
    השאלה שלי היא כזאת – האם יכול להדביק (כמובן בעבר ללא ידיעה מצידי) בחור/ה, ולאחר שאני נרפא מהוירוס, להידבק בחזרה מאותו אדם במין אוראלי?
    אנחנו לא מקיימים מין מלא
    תודה!!!!

    שלום,
    כן.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  11. שלום רב דוקטור,

    האם לקיחת אנטיביוטיקה ל3-6 חודשים עקב מצב רפואי שלא קשור לוירוס/לקונדילומה, יכולה להשפיע על התגברות המערכת החיסונית על הקונדילומות?

    תודה רבה על הנכונות לעזור ולענות! מוערך מאוד.

    שלום,
    לא

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  12. שלום רב,
    לפני כ 5 שנים נמצאו לי נגעים על גבי העור וכן בתוך צוואר הרחם בדרגת CIN3. עברתי ניתוח LOOP והסירו לי 2 ס"מ מצוואר הרחם. לפני כ 5 חודשים התגלה נגע נוסף באזור הישבן ומתוצאות המעבדה נראה כי שוב מדובר בקונדילומה.
    כמה שנים הוירוס קיים בדם? האם זה לא עובר? חשוב לציין כי בתחילת התהליך (לאחר הגילוי) לקחתי את החיסון.

    בנוסף, כיום אני בת 31 ומנסה מזה שנה וחצי להיכנס להריון, האם יש השפעה לוירוס על היכולת להיקלט?

    תודה רבה!

    שלום,
    לאור הנתונים שלך ראוי שתיפגשי עם רופא המיומן בתחום. יש הרבה על מה לדבר.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  13. שלום ד"ר,
    נדבקתי בפפילומה ואני מטופלת בצריבת הנגעים.
    יש לי ריח חריף מאוד בשתן כבר תקופה ארוכה.
    האם יש קשר בין השניים?
    היתה דלקת ונתנו לי כדורים, כרגע לא אמורה להיות דלקת. האם זה אומר שהדלקת לא התרפאה?
    תודה

    שלום,
    האם יש קונדילומה בצינור השופכה?

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  14. שלום רב דוקטור מה שלומך?
    אני מעוניין להגיע למרפאה שלך להתחלת טיפול להעלמת הקודנדילומות,
    האם צריך להוריד את השיער באיזור לפני? כלומר חלק מהשיער כנראה מסתיר חלק מהנגעים

    שלום,
    אין צורך להוריד שיער

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  15. חיסון הגיב:

    שאלה לגבי חיסון גרדסיל , האם אדם שעובר את שלושת חיסוני גרדסיל (לאחר כל הבדיקות התקינות) וחלפו מאז 6 שנים , ניתן לעבור עוד פעם את החיסונים על מנת למגר את הקונדילומות לשנים הבאות?

    שלום,
    החיסון יעיל בינתיים ל 20 שנה.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  16. שלום רב דוקטור.
    לפני כ3 חודשים התפרצו לי שני פצעים באיבר מין בשפתיים החיצוניות. הרופא נשים לקח בדיקת פאפ ואחרי חודש הבדיקה יצאה תקינה. ובנתיים אני ממתינה לקולוסקופיה . היבלות רק החמירו גדלו והתפשטו לאט לאט עם הזמן. ולכן ביקשתי מהרופא משחה לטיפול וקיבלתי אקווימוד קרם. לאחר מספר ימים המשחה גרמה לנפיחות.גרד.אדמומיות.וכאבים באיזור. האם כדאי להמשיך טיפול עם המשחה ? הרי קראתי באינטרנט שזה חלק מתופעות הלוואי הנפוצות של המשחה וזה אומר המשחה עובדת .

    שלום,
    מסיבות אלו ואחרות איני משתמש במשחה כבר שנים רבות.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  17. קונדילומה הגיב:

    שלום

    אני בחור בן 32 נשוי טרי,
    מגיל 22 יש לי יבלות על איבר המין, אני מבקר תכופות אצל רופא עור ויש לי קונדליקוס בבית למקרה שאני מזהה ואין תור זמין.
    אבל למרות טיפולים תכופים אצל רופא עור וטיפולים בייתיים כבר כמעט עשור שאני לא מצליח להתגבר על התופעה. נעלם ואז חוזר.
    יש משהו נוסף שניתן לעשות?
    האם יש קשר לצריכת ויטמנים? פעילות גופנית? עישון?
    אני ואשתי רוצים להביא לילדים לעולם מה הההשפעות של העניין?
    אשתי כבר נדבקה ממני והבדיקת פאפ האחרונה יצאה שלילי האם היא יכולה להידבק ממני שוב?

    שלום,
    יש משהו נוסף שניתן לעשות?
    קולפוסקופיה מקיפה וטיפול בלייזר בהכוונת קולפוסקופ עד העלמות הנגעים ואז בדיקת HPV PCR לוודא שגם הנגיפים חוסלו.
    אשתי כבר נדבקה ממני והבדיקת פאפ האחרונה יצאה שלילי האם היא יכולה להידבק ממני שוב?= אפשרי

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  18. היי דוקטור סליחה אבל ברשותך שאלת המשך,
    אני לא מעשן ואוכל בריא ואפילו מתאמן, יש משהו נוסף שיכול לעשות על מנת לחזק את המערכת החיסונית? באמת בשלב שכבר מוכן לנסות הכל.
    ושאלה נוספת, האם יתכן מצב שהטיפול בלייזר לא יעזור והקונדילמה תישאר?

    שלום,
    איני מומחה למערכת החיסון.
    אני לא עוזב ולא מפסיק עד שגידולי הקונדילומה נעלמים וגם שהנגיפים נעלמים.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  19. שלום דוקטור,
    יש לי קונדילומה שהופיעה לראשונה לפני כשנתיים, מטופל אצל רופא עור שמסיר כל כמה חודשים עם מחט חשמלית, תהליך מייגע כשלעצמו, בנוסף רשם לי קונדילוקס ואלדרה שלא עזרו.
    אני מתחיל לאבד תקווה וראיתי שיכול להיות שזה נשאר לנצח. האם זה נכון?
    במידה ולא, האם אצלך במרפאה יש אפשרות לבצע את הטיפול בצורה כזו שלא תפספס את הנגעים הזעירים? (היבלות אצלי יחסית קטנות ותמיד הרופא מפספס חלק…).
    ממה שהבנתי הטיפול הוא בקונדילומות עצמן ולא בוירוס עצמו, האם יש דרך לטפל בוירוס? האם יש משהו שאני יכול לעשות?
    יש טיפולים ניסיוניים או משהו כזה?
    לסיכום, אני במצב רוח מאוד ירוד במשך כל התקופה, לא מתקרב לבנות, נמנע מיחסי מין ומרגיש שנגזרה עליי הגזרה הנוראה מכל.
    מבקש מכל הלב ואפילו מתחנן לעזרה, לא יודע כבר מה לעשות ולמי לפנות.
    תודה מראש

    שלום,
    האם אצלך במרפאה יש אפשרות לבצע את הטיפול בצורה כזו שלא תפספס את הנגעים הזעירים? = אני משתמש בקולפוסקופ בהגדלה רבה וכן בצביעה והעיקר מביא אותך לסילוק כל הנגעים וחיסול כל הנגיפים.
    ממה שהבנתי הטיפול הוא בקונדילומות עצמן ולא בוירוס עצמו, האם יש דרך לטפל בוירוס? = הלייזר מעודד את מערכת החיסון לעבוד ביעילות לסילוק הוירוסים
    האם יש משהו שאני יכול לעשות?= חיזוק מערכת החיסון.

    תוכל לתאם אלינו 03-6956867

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  20. נגעים פפילומטים מרובים בפי הטבעת. רופא אחד אמר שאפשר לעשות לייזר רופא שני אמר רק כריתה ןצריכה ואולי מתלה עור.איך מקבלים החלטה באיסה שיטה עושים?

    שלום,
    מגיעים אלי ליעוץ.
    אני עוסק בתחום למעלה מ 40 שנה.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  21. שלום דוקטור,
    לאחרונה גיליתי שיש לי מספר יבלות באיזור האינטימי (ספתיים גדולות ואיזור של פי הטבעת). אני בת 45.
    לאיזה חיסון לבקש הפניה? האם הוא יהיה יעיל כאשר יש לי את הוירוס? לא עשיתי חיסון כנגד 16 ו-18, האם כדאי להתחסן גם כנגדם? היבלות לא גדולות. האם חובה לטפל בהן בלייזר/חנקן או מספיק למרוח משחה כלשהי?
    תודה רבה.

    שלום,
    הצעד הבא שלך הוא קולפוסקופיה ע"י רופא מיומון ולא חיסון.
    הטיפול היעל ביותר הוא לייזר בהכוונת קולפוסקופ

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  22. .. הגיב:

    שלום רב אובחנתי עם קונדילומה על איבר המין ויש לי כמה שאלות בנושאי הטיפול
    1 . איך טיפול בלייזר רק על איבר המין (כי רק שמה יש לי קונדילומות) , מונע הופעת גידולי קונדילומה גם על האשכים פי הטבעת תעלת פי הטבעת אף עיניים פה ולוע ?
    2 . האם טיפול במשחה שהרופא ממליץ הוא יעיל לכל הזמן עד שהוירוס חולף ?
    3. שהמערכת חיסונית מתגברת על הנגיף (לאחר בדיקות לכך) ,זה אומר שלא יופיעו עוד גידולי קונדילומה ?

    שלום,
    1 . איך טיפול בלייזר רק על איבר המין מונע הופעת גידולי קונדילומה גם על האשכים פי הטבעת תעלת פי הטבעת אף עיניים פה ולוע ?= דרך עידוד מערכת החיסון
    2 . האם טיפול במשחה שהרופא ממליץ הוא יעיל לכל הזמן עד שהוירוס חולף ?= אם היתה משחה יעילה הייתי משתמש בה גם אני
    3. שהמערכת חיסונית מתגברת על הנגיף (לאחר בדיקות לכך) ,זה אומר שלא יופיעו עוד גידולי קונדילומה ?= לא נוצר חיסון טבעי ולכן יש חיסון גרדסיל.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  23. היי
    יצאו לי קונדילומות באיזור איבר המין זה קרה לפניי 3 חודשים בגלל שאני רק בהתחלה של המחלה רציתי לשאול האם יש מניעה של התפשטות הקונדילומות בעוד איזורים בגוף כמו עיניים פי טבעת צינור השופכה פה אף ועוד מקומית אפשריים?

    שלום,
    מה שיכול להועיל זה הרתחה של תחתונים ומגבות והמנעות מיחסי מין.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  24. שלום רב אובחנתי עם קונדילומה על איבר המין ויש לי כמה שאלות בנושאי הטיפול
    1 . איך טיפול בלייזר רק על איבר המין (כי רק שמה יש לי קונדילומות) , מונע הופעת גידולי קונדילומה גם על האשכים פי הטבעת תעלת פי הטבעת אף עיניים פה ולוע ?

    2 . האם טיפול במשחה שהרופא ממליץ הוא יעיל לכל הזמן עד שהוירוס חולף ?
    3. שהמערכת חיסונית מתגברת על הנגיף (לאחר בדיקות לכך) ,זה אומר שלא יופיעו עוד גידולי קונדילומה ?

    שלום,
    1 . איך טיפול בלייזר רק על איבר המין מונע הופעת גידולי קונדילומה?= הוא מזרז את מערכת החיסון להשמיד את הנגיפים
    2 . האם טיפול במשחה שהרופא ממליץ הוא יעיל לכל הזמן עד שהוירוס חולף ?= איזה משחה
    3. שהמערכת חיסונית מתגברת על הנגיף (לאחר בדיקות לכך) ,זה אומר שלא יופיעו עוד גידולי קונדילומה ?= לא

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  25. שלום,

    יצאה לי מין יבלת בשפה הפנימית התחתונה.
    הלכתי לרופא עור שהפנה אותי לאף אוזן גרון והוא שם לי מין משחה שאמורה לשרוף את היבלת וזה עדיין לא עזר…
    יש לציין כי אף אחד מהם לא הזכיר את הקונדילומה אבל חוויתי יבלות קונדילומה בעבר באזור פי הטבעת ובגלל זה אני חושב שזה המצב.
    למי אני אמור לפנות עוד כדי לקבל יותר מידע על מה שיש שלי והאם הקונדילומה יכולה להופיע במקום כזה?

    שלום,
    מציע לעשות קולפוסקופיה לאיזור החשוד.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  26. טיפול הגיב:

    שלום, מעוניין לדעת האם קיים טיפול להסרת היבלות ובדיקה מדוייקת של נגעים בגוף?
    אובחנתי לקונדילומה בפין, רציתי לדעת האם קיימים טיפולי לייזר מדוייקים, כיצד הם פועלים והאם יש תוספי תזונה או משחות שיכולות להועיל לתהליך ההחלמה מהווירוס עד לטיפולי הלייזר?

    יש לי גם בת זוג אז שואל בהקשר אליה

    שלום,
    תוכל לברר אצלנו 03-6956867

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  27. הדבקה הגיב:

    שלום רב , בת זוגתי עברה בדיקת קולפוסקופיה ופאפ למרבה המזל תוצאותיהן נמצאו תקינות , לאחר מכן נבדקה במרפאה פרטית בדיקת pcr ל hpv שנמצאה חיובית , לשאלותיי :
    א . כדי להצליח להגיע לתוצאת pcr ל hpv שלילית בבדיקה הבאה איזה טיפול יהיה עליה לעבור ללא טיפול בנגעים כיוון שאין
    ב . האם היא צריכה לחכות שהזמן יעשה את שלו ויוביל לתוצאה שלילית או שיש טיפול מסויים עד שעוברים את החיסונים ?
    ג . לגבי הטיפול המומלץ בלייזר , להבנתי ה pcr ל hpv יכול לצאת חיובי גם ללא נגעים , כיצד בטיפול בנגעים הלייזר הופך את ה pcr ל hpv תקין ?
    ד .אחרי טיפול בלייזר ובדיקות *תקינות* משני הצדדים של קולפוסקופיה פאפ לנשים pcr ל hpv וחיסונים נדרשים , כל כמה זמן מומלץ לחזור לבדיקת קולפוסקופיה לזיהוי חזרה של זה? (למרות שלא תתרחש חשיפה להדבקה כי לא יתקיים כל מגע גם לא מיני עד שהתוצאות יהיו טובות )

    שלום,
    א . כדי להצליח להגיע לתוצאת pcr ל hpv שלילית בבדיקה הבאה ..?= מערכת החיסון אמורה להשמיד את הנגיפים בתנאי שקולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין הפה והלוע ופי הטבעת תקינה.
    ב .אחרי טיפול בלייזר ובדיקות *תקינות* משני הצדדים של קולפוסקופיה פאפ לנשים pcr ל hpv וחיסונים נדרשים , כל כמה זמן מומלץ לחזור לבדיקת קולפוסקופיה לזיהוי חזרה של זה?= פעם בשנה

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  28. שלום ד״ר,

    אובחנתי ע״י רופא עור כבעל קונדילומה באיבר המין.

    האם ע״י קיום מין אוראלי עם בת זוגתי ישנו סיכוי שהיא נדבקה?
    המגע לא היה ממושך אלא ליקוק קל וחד פעמי באזור איבר המין שלה.

    מה הסיכוי שהיא נדקה?

    שלום,
    האם ע״י קיום מין אוראלי עם בת זוגתי ישנו סיכוי שהיא נדבקה?= סיכון 50-60% בכל מגע מיני

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  29. CIN1 הגיב:

    בת 25 בדיקת פאפ הראתה CIN1, מה זה אומר לגבי קיום יחסי מין ללא קונדום? אפשרי? אני עלולה להדביק את בן זוגי? הזן שעושה CIN1 יעשה אותו דבר לגברים? רק שהוירוס מתפרץ הוא מדבק?

    שלום,
    מה זה אומר לגבי קיום יחסי מין ללא קונדום?
    אני עלולה להדביק את בן זוגי? יש סכוי של 50-60% הדבקה באם את נושאת את נגיפי ה HPV
    הזן שעושה CIN1 יעשה אותו דבר לגברים? = יש מצב
    רק שהוירוס מתפרץ הוא מדבק?= מדבק גם כשלא מתפרץ

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  30. בדיקה hpv pcr הגיב:

    שלום
    באילו מקומות אני יכול לעשות בדיקה לHpv באזור המרכז
    והאם צריך הפניה ? ועלות ?

    שלום,
    בין נשאר ניתן לעשות דרכנו
    תוכל לברר אצל המזכירה
    03-6956867

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  31. לבת שלי אובחנה קונדילומה בכניסה לנרתיק ממש בהתחלה. 2 נגיעים. הרופא הציע הרדמה עם זריקה והסרה במחט חשמלית. הבנתי שאפשר להרדים עם ספרי ולהסיר בלייזר. מה ההבדל בין השיטות? מה מבחינת כאב? מה יותר קל למטופל מבחינת החלמה? תודה

    שלום,
    הבנתי שאפשר להרדים עם ספרי ולהסיר בלייזר. מה ההבדל בין השיטות? = לשיקולך
    מה יותר קל למטופל מבחינת החלמה? =ההחלמה אחרי לייזר שאני עושה מהירה

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  32. קונדילומה הגיב:

    1) איך ה pcr ל hpv יכול לצאת תקין בזמן שיש גידולי קונדילומה על איבר המין ?

    2) אחרי שנתיים של :טיפולים בלייזר ,הימנעות לגמרי ממגע מיני ,חיזוק המערכת החיסונית ע״י מאכלים, משקאות, תוספים למיניהם ומצב רוח טוב , והכי חשוב אחרי קולפוסקופיה שלילית (תקינה) ואחרי pcr ל hpv תקין ובנוסף אחרי החיסונים הנדרשים לפני גיל 26 נגד נגיף הפפילומה (גרדסיל כמו שאני קורא) , אני יודע שזה תמיד יכול לחזור בכל שלב בחיים אבל בכל זאת אחרי כל הטיפולים והחיסונים הנדרשים שעברו בהצלחה , מה הסיכוי לחזרתן של הקונדילומות ?

    שלום,
    1) איך ה pcr ל hpv יכול לצאת תקין בזמן שיש גידולי קונדילומה על איבר המין ?= בזכות מערכת החיסון שחיסלה את הנגיף
    2) אם תשובת HPV PCR תקינה אזי לא מדובר בחזרה של גדולים אלא בהדבקה מחדש

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  33. קןנדילומה הגיב:

    אני מטפלת בקונדילומות כבר בערך חצי שנה ,
    היום סרקתי לעצמי את הלשון וגיליתי נקודות לפחות 6
    אני ממש מפחדת ..
    האם ישנו טיפול ?
    יש מצב שזה ישאר לנצח ?
    יש טיפולים טבעיים יעילים?
    האם המנעות ממאכלים מסוימים תגדיל סיכויים להעלמותם?

    שלום,
    יש צורך לאבחן את הנקודות האלו.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  34. סליחה, שאלה נוספת.
    הבת שלי מוזמנת לשתי מסיבות יום הולדת. היום ומחר. סביר להניח שישתו שם אלכוהול. האם אפשר לקחת את הכדור שהרופא נתן? הכדור הוא פלוקונאזול 150מג

    שלום,
    נא לפנות לפורום מתאים.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  35. שלום, הבת שלי נידבקה בקונדילומה.יש לה 2 נגעים בפתח הנרתיק. הרופא נתן לה מישחה ו2 כדורים שלוקחים בהפרש של שבוע. ואמר שצריך להסיר את הנגעים. יש לי מס שאלות.
    יש לי בת נוספת והן חולקות מקלחת ושרותים. האם אפשר להדבק עי שימוש באותו שרותים ומקלחת. אולי מגבת לניגוב ידיים?
    הרופא אמר שצריך להסיר את היבלות בהרדמה מקומית. איך מרדימים?
    מעיון בפורום זה הבנתי שצריך לעשות בדיקה לפני ההסרה. איך עושים את הבדיקה. האם שותים איזה חומר לפני?

    שלום,
    שרותים ומקלחת= לא
    מגבת לניגוב ידיים?= לא
    הרופא אמר שצריך להסיר את היבלות בהרדמה מקומית. איך מרדימים?= אני מרדים בספריי
    מעיון בפורום זה הבנתי שצריך לעשות בדיקה לפני ההסרה. איך עושים את הבדיקה. ? על איזה בדיקה מדובר?

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  36. היום לאחר ביקור אצל רופאת הנשים, התבשרתי כי בדיקת הפאפ יצאה חיובית לזן 16 (PAP SMEAR-ABNORNAL – ASCUS). לא קיבלתי מענה לשאלות מסוימות, רק הףניהא לבדיקת המשך – קולפוסקופיה.
    אני מבולבלת ומפוחדת, והמידע באינטרנט אינו מקיף ומציג את זן 16 כזן מסוכן ביותר. אשמח לקבל מענה לשאלות הבאות:
    1. האם זה אומר בוודאות , שבשלב כלשהו בחיי אחלה בסרטן צוואר הרחם?
    2. האם הזיהום יכול לחלוף מתישהו? מהם התנאים והדרך שאני יכולה לדבוק בה על מנת לצמצם את הסיכוי להישארות הזיהום או התפתחותו?
    3. מאחר והסיכוי להדבקה בוירוס גבוה, מה זה אומר בנוגע להתנהלות היום יומית שלי עם בן הזוג או אנשים בכללי? יש לי בן זוג קבוע, האם הוא צריך להיבדק, להיות במעקב או לא לקיים איתי יחסי מין? (כרגע משתמשת בגלולות)

    תודה

    שלום,
    1. האם זה אומר בוודאות , שבשלב כלשהו בחיי אחלה בסרטן צוואר הרחם?= לא
    2. האם הזיהום יכול לחלוף מתישהו?= כן
    מהם התנאים והדרך שאני יכולה לדבוק בה על מנת לצמצם את הסיכוי להישארות הזיהום או התפתחותו?= ניתן לקרוא על כך באתרי התשובה היא ארוכה
    3. מאחר והסיכוי להדבקה בוירוס גבוה, מה זה אומר בנוגע להתנהלות היום יומית שלי עם בן הזוג או אנשים בכללי? = את מדבקת.
    יש לי בן זוג קבוע, האם הוא צריך להיבדק? = מומלץ שיעבור HPV PCR

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  37. שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח להסרת קונדילומה בפי הטבעת.
    מאז אני סובל מכאבים לא נורמליים, נאמר לי שתוך שבועיים זה יעבור אבל אני חודש אחרי והכאב העיקרי מגיע כשאני מנסה לעשות קקי, זה כמעט בלתי אפשרי. אני גם חושב שנהיית לי עצירות כי אני פשוט לא מסוגל להביא את עצמי ללעשות קקי בגלל הכאב. רשמו לי משחה מאלחשת וזה ממש לא עזר. אני מקפיד לשים תחבושת סטרילית בפי הטבעת אבל זה כמובן לא מקל על הכאב בשום אופן. מה אני יכול לעשות? אני כבר די נואש לעשות קקי ולא מסוגל.
    תודה!

    שלום,
    אין לך ברירה אלא לפנות לרופא שטיפל בך.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  38. קונדילומה הגיב:

    1) זה נכון שלמרות הופעת היבלות (קונדילומה) על איבר המין ה pcr ל-hpv יכול לצאת תקין ?

    2) על ה -PCR ל-HPV האם לכל זן יהיה מענה רפואי בכדי להירפות מזה לחלוטין מבלי שזה יחזור ויחד עם זאת לא להיות מדבק ?

    3) קראתי פה שאחרי שנתיים הנגיף עובר מהגוף (אולי פחות/יותר) , הנגיף עובר מהגוף רק לאחר pcr לhpv תקין ? , או גם לאחר תוצאה לא תקינה ולאחר טיפול מוצלח?

    4) האם אחרי השנתיים ואחרי טיפול בקונדילומות והעלמתן אחרי בדיקה מעמיקה (קולוסקופיה)
    זה יכול לחזור ?, והאם אני מדבק ?

    5) לאחר קבלת תוצאה לא תקינה של pcr לhpv התוצאה יכולה לחזור להיות תקינה לאחר זמן (השנתיים פחות/יותר)ולאחר טיפול מוצלח ,אני אוכל להיות לא מדבק ? ובנוסף שזה לא יחזור ?

    שלום,
    1) זה נכון שלמרות הופעת היבלות (קונדילומה) על איבר המין ה pcr ל-hpv יכול לצאת תקין ?= אכן
    2) על ה -PCR ל-HPV האם לכל זן יהיה מענה רפואי בכדי להירפות מזה לחלוטין מבלי שזה יחזור ויחד עם זאת לא להיות מדבק ?= אין טיפול לוירוסים
    3) קראתי פה שאחרי שנתיים הנגיף עובר מהגוף (אולי פחות/יותר) , ?= נכון ואז בדיקת HPV PCR תקינה
    4) האם אחרי השנתיים ואחרי טיפול בקונדילומות והעלמתן אחרי בדיקה מעמיקה (קולוסקופיה)
    זה יכול לחזור ?, והאם אני מדבק ?= אם בדיקת HPV PCR תקינה אז אין את הנגיפים ואינך מדבק
    5) לאחר קבלת תוצאה לא תקינה של pcr לhpv התוצאה יכולה לחזור להיות תקינה לאחר זמן? כן

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  39. שאלה שאני מאוד טרודה ממנה. בן הזוג שלי נגוע בקונדילומה ואני רוצה גם להבדק באופן יסודי. מפחדת מאוד להגיע למרפאות ייעודיות לקונדילומה ושדווקא שם אדבק. הבנתי שאי אפשר ממש לחטא את הנגיף עם חומרי ניקוי, וסביר להניח שעוברים במרפאות האלה הרבה אנשים נגועים ובטח המרפאות וחדרי ההמתנה לא סטרילים מהנגיף והוא נמצא בכל מקום כמו ידיות, כיסאות ישיבה וכו׳ והכי סביר שעל המכשירים הרפואיים. אני בהריון ולכן חשוב לי לדעת באופן מיידי אם יש לי את הנגיף, אבל מפחדת מאוד שאדבק דווקא מלהגיע למרפאה. אני גם מאוד מפחדת שלאחר הביקור אשא את הנגיף על בגדי וחפצי ואדבק ואף אפיץ את הנגיף לסובבי. נכון שבן הזוג שלי נגוע ואני חשופה לנגיף שלו (וגם זה מטריד אותי מאוד) אבל הבנתי שיש המון זנים לקונדילומה ואני מפחדת שבמרפאה אחשף גם לזנים אחרים.
    ושאלה נוספת- איך אמור אדם נגוע בנגיף לשמור על סטריליות של בגדים, מגבות וחפצים נוספים על מנת למנוע הדבקה של אחרים? ראיתי שצריך לפחות 100 מעלות חום, והמכונת כביסה לא מגיעה לטמפרטורה הזאת.

    שלום,
    במקומות רציניים מחטאים בחומר נגד נגיפים כמו אצלנו.
    ראיתי שצריך לפחות 100 מעלות חום?= כמו שאפשר להשיג בהרתחה בסיר על הגז.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  40. קונדילומה הגיב:

    אובחנתי עי רופא נשים בקונדילומה קצת מעל פי הטבעת. הטיפול שניתן לי הוא FLUCANAZOLE ואקווימוד. התחלתי רת הטיפול במשחה (זה היום הרביעי- מתוך מחזור של חמישה ימים ויומיים הפסקה) אך ביומיים האחרונים מאוד שורף וכואב לי באיזור! לא יכולה ללכת ולא לשבת רק לשכב. בנוסף יש לי כאבי ראש מאוד חזקים ומיגרנות איני יכולה לפתוח את העיניים וגם בצד שמאל במפשעה כואב לי מאוד ונפוח. האם יש קשר? מה לעשות? אני ממש סובלת

    שלום,
    תופעות הלואי מוכרות לנו.
    הטיפול היעיל ביותר לקונדילומה הוא לייזר בהכוונת קולפוסקופ.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  41. קונדילומה הגיב:

    היי ד״ר שרגא וקסלר , הבחנתי בכמה פצעונים קטנטנים על גוף הפין ועל החיבור בין הפין לערווה בהתחלה חשבתי שזה פצעי גילוח כי אני נבדק באופן קבוע לכל המחלות מין + דואג שרופא יסתכל על איבר המין האשכים והאיזור ותמיד הייתי נקי יש לי את כל הבדיקות בתיק הרפואי, פוצצתי 2 מהם (מחוסר ידיעה שזה לא מהגילוח) וראיתי שזה לא מוגלה ירד קצת דם ולאחר מכן לא ראיתי זכר למשהו כמו פצע או נגע במקום , הלכתי אחרי שבוע וחצי לרופא עור הראיתי לו את הפצעונים הנותרים שלא נגעתי בהם והוא אמר לי שזה קונדילומה
    התחלתי טיפול של קונדילוקס podophyllotoxin 0.5 ועברתי את הבדיקות:
    Hepatitis c ab
    Hepatitis c rna PCR
    Hepatitis bs ab
    Hepatitis bs ag
    Hepatitis bc ab tot
    TPHA Syphilis screen
    Hiv
    ויש לי כמה שאלות :
    1) כל הבדיקות יצאו תקינות , השאלה אם אלה הבדיקות ההכרחיות לגילוי הנגיף hpv ?, אני שואל זאת כי איני רואה את האותיות hpv בבדיקות

    2) זה נכון שלמרות הופעת היבלות (קונדילומה) על איבר המין ה pcr ל-hpv יכול לצאת תקין ?

    3) הרופא עור אמר לי על ה-pcr ל-hpv , שזאת בדיקה להמון זנים של הנגיף ויש סיכוי שיימצאו מספר מסויים של זן מסויים השאלה שלי :האם לכל זן יהיה מענה רפואי בכדי להירפות מזה לחלוטין מבלי שזה יחזור על מנת לא להיות מדבק ?

    4) הבנתי שאחרי שנתיים הנגיף עובר מהגוף (אולי פחות/יותר) לא הבנתי את העניין הזה לעומק , הנגיף עובר מהגוף רק לאחר pcr לhpv תקין ? , או גם לאחר תוצאה לא תקינה ולאחר טיפול ?

    5) האם אחרי השנתיים ואחרי טיפול בקונדילומות והעלמתן אחרי בדיקה מעמיקה (קולוסקופיה) זה יכול לחזור ? והאם אני מדבק ?

    6)לגבי הקונדילומות שפיצצתי (זה היה בגודל של מילימטרים ) מה עושים עם זה הרי המקום לא יקבל טיפול ראוי וכעת אני לא רואה שם כלום ? (אני מורח שם את התמיסה בכל זאת ליתר ביטחון כי אני זוכר איפה זה היה)

    7) לאחר קבלת תוצאה לא תקינה של pcr לhpv התוצאה יכולה לחזור להיות תקינה לאחר זמן (השנתיים פחות/יותר)ולאחר טיפול מוצלח ,אני אוכל להיות לא מדבק ? ובנוסף שזה לא יחזור ?

    תודה מראש והמון הערכה

  42. האם קנדילומה יכולה לחזור 30 אחרי הופעתה באופן חד פעמי

    שלום,
    בגיל 25 נדבקתי בקנידלומה בצןןאר הרחם. היה לי גם נגע מחוץ לאיבר המין. טופלתי בלייזר ומאז אני בריאה.
    היום אני בת 53 והופיעה ליד איבר המין שלי נקודת חן קטנה. חומה. האם נדבקתי בוודאות מנשא אחר ( נשואה עם בן זוג אחד 20 שנים) או שיתכן שהוירוס מלפני 28 שנים חזר להיות פעיל?

    שלום,
    הצעד הראשון הוא קולפוסקופיה לאבחון הנגע. אולי הוא בכלל לא קונדילומה

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  43. רופא איבחן אצלי נגעי קונדילומה, חלקם בצוואר הרחם. קבעתי תור להסרה בלייזר אבל התור הקרוב ביותר הוא רק בחודש פברואר.
    האם כדאי לפנות למרפאה פרטית בשביל לזרז את התהליך?
    כמו כן, האם כל מי שקיימתי איתו יחסי מין בתקופה האחרונה בוודאות נדבק?
    האם חלקים אחרים בגוף שלי עלולים להדבק כתוצאה ממגע עם הפצעים על איבר המין?

    שלום,
    האם כדאי לפנות למרפאה פרטית בשביל לזרז את התהליך? לשיקולך
    כמו כן, האם כל מי שקיימתי איתו יחסי מין בתקופה האחרונה בוודאות נדבק?= ניתן לדעת על פי בדיקת HPV PCR
    האם חלקים אחרים בגוף שלי עלולים להדבק כתוצאה ממגע עם הפצעים על איבר המין?= לכן עושים קולפוסקופיה לכל באברים האחרים הרלבנטיים.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  44. קונדילומה הגיב:

    היי,
    תקופה ארוכה הייתי מנהל יחסי מין עם מישהו קבועה, בשלב מסויים הופיעה לי יבלת שנראתה כמו חצ'קון או משהו (באיזור מעל איבר המין) והמשכנו בשלנו עד שבאמת הלכתי להיבדק. האם הבחורה שכרגע נבדקה ואין לה כלום, יכולה לראות עוד חצי שנה יבלות?
    הבנתי שכרגע כל עוד יש לי יבלות אני לא יכול לקיים יחסי מין, השאלה מתי אוכל לקיים שוב ? ישר אחרי שהיבלות נעלמות?
    ועוד שאלה בבקשה: הרופאה נתנה לי להשתמש בחומצה לטיפול, למרות שביקשתי לשרוף את האיזור והיא אמרה שלא עושים את זה, האם זה באמת לא כדאי? כי שמעתי על הרבה שעשו את זה.

    תודה רבה!

    שלום,
    האם הבחורה שכרגע נבדקה ואין לה כלום, יכולה לראות עוד חצי שנה יבלות?= מי יודע
    הבנתי שכרגע כל עוד יש לי יבלות אני לא יכול לקיים יחסי מין, השאלה מתי אוכל לקיים שוב ?= אחרי בדיקת HPV PCR תקינה אינך מדבק יותר
    הרופאה נתנה לי להשתמש בחומצה לטיפול, למרות שביקשתי לשרוף את האיזור והיא אמרה שלא עושים את זה, האם זה באמת לא כדאי? = לייזר הוא הטיפול היעיל ביותר.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  45. קנדילומה הגיב:

    היי יש לי קנדילומה כבר תקופה מסוימת הדבקתי את בת זוגתי אני הסרתי את הקנדילומות עם חנקן יש לציין שיש לי 2 כבר המון זמן ולא הופיעו חדשות. הם הוסרו האם הם יחזרו?
    בת זוגתי גם פיתחה יבלות רבות היא הולכת להסיר אותן בלייזר
    האם הלייזר הורג גם את הנגיף?
    האם אחרי הלייזר יחזרו לה היבלות?
    האם חיסון נחוץ לשתינו הרי נדבקנו באותו זן.
    האם מותר לנו לקיים יחסי מין אחרי הסרת היבלות (עם קונדום)
    האם היא צריכה לעשות בדיקת pap וקולנספיה? (היא בת 20)
    ובגדול האם יש מה להלחץ? 😅

    שלום,
    הם הוסרו האם הם יחזרו?= אם בדיקת HPV PCR תקינה אז סביר שלא יחזרו אלא אם כן נדבקים שוב
    האם הלייזר הורג גם את הנגיף?= לא. רק מעודד את מערכת החיסון לחסל את הנגיף.
    האם אחרי הלייזר יחזרו לה היבלות?= אם בדיקת HPV PCR תקינה אז סביר שלא יחזרו אלא אם כן נדבקים שוב
    האם חיסון נחוץ לשתינו הרי נדבקנו באותו זן.?= לשיקולכן
    האם מותר לנו לקיים יחסי מין אחרי הסרת היבלות (עם קונדום)?= קונדום אינו מגן כראוי. אם בדיקת HPV PCR תקינה אז לא תדבקנה אחת את השניה.
    האם היא צריכה לעשות בדיקת pap וקולנספיה? (היא בת 20)= זה מה שמומלץ.
    ובגדול האם יש מה להלחץ? 😅= למה להילחץ?? אפשר לפעול ביעילות מבלי להילחץ

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  46. שלום,
    לפני כשלוש שנים צמח לי מין פצעון בולט שמזכיר טיפה פצע בגרות באיזור איבר המין.
    נעלם מעצמו אחרי לא ככ הרבה זמן. לאחר כמה זמן צמח עוד פצעון או שניים באיזור איבר המין, ונעלם תוך לא הרבה זמן.
    הבנתי שלקונדילומה לרוב יש מראה דמוי כרובית, ולזה לא היה בכלל.
    אינני מקיים יחסי מין, אך הבנתי שניתן להידבק בדרכים שונות גם כן.

    לאור מה שכתבתי(לא מראה של כרובית, נעלם לאחר זמן מה),
    האם מדובר בקונדילומה?
    האם יכול להיות פצעון שנובע בלחות או משהו בסגנון?
    יש צורך בבדיקה מיוחדת?
    תודה רבה!

    שלום,
    יש צורך בקולפוסקופיה.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  47. שלום, אני אובחנתי עם קונדילומה בפות הרופא הביא לי משחה ובנוסף קבע לי תור ללייזר, המשחה עזרה והפצעים שהיו על הפות נעלמו, האם עדיין צריך לעשות לייזר או שלא צריך? הפות כרגע חלק

    שלום,
    ניתן לדעת אחרי קולפוסקופיה.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  48. שלום,
    אני בת 32, אחרי קוניזציה ולפני הכניסה להיריון עשיתי 2 מנות של גרדסיל 4, לאחר הכניסה להיריון אמרו לי להשלים חיסון שלישי אחרי הלידה.
    כעת ניגשתי לרופא אחר והוא נתן לי מרשם לגרדסיל 9, אמר שאין יותר 4 וש"נראה לו שזה בסדר". האם אכן אין יותר 4 ? האם זה בסדר לערבב בין 2 החיסונים? זה עדיין יהיה אפקטיבי?

    תודה מראש

    שלום,
    צודק הרופא.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  49. בהריון הראשון יצא לי נגע בפות שרופא העור שרף עם חנקן.
    כעת בהריון שני, יצא נגע נוסף באותו האזור. לאיזה רופא לפנות? נשים/עור?
    האם אפשר להיפטר מהוירוס לחלוטין? אילו בדיקות צריך לעשות לשם זה? האם הדבר עשוי להשפיע על ההריון/עובר? האם ניתן לטפל (מעבר לחנקן) בזמן ההריון?

    שלום,
    אני יכול לעזור לך.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  50. אהלן
    יש לי קונדילומה (כנראה), חלק מהרופאים סבורים שכן וחלקם שלא..
    הממצאים הם פאפ לא תקין + יבלות באיסור הנרתיק ובפנים + הפרשות בריח חזק + לפי ראות של מספר רופאים.

    התורים לביצוע צריבה הם מאוד רחוקים. יש לי ממה לחשוש בזמן הזה שמא וירוס הפפילומה שאובחן אצלי והנגעים המופיעים יהיו יותר משמעותיות או יזלגו לצוואר הרחם ויותירו צלקות גדולות יותר?

    שלום,
    מי יכול להבטיח לך שזה יעצר או יתקדם?

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר
    03-6956867

  51. לאיזה רופה לפנות?

    שלום,
    באיזה ענין?

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  52. האם עלי להתחסן?

    שלום,
    החיסון מומלץ אחרי בדיקת PCR תקינה ל HPV.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  53. אחרי שנתיים של "ניקיון", הופיעה שוב קונדילומה. בפעם הקודמת הקונדילומות לא הגיבו לאף טיפול כימי, ורק לייזר הצליח להסיר אותן.
    האם יש סיכוי שכעת טיפול כימי יצליח?
    האם יש סיכון או מחיר בלנסות טיפול כימי (מלבד תחושת אי נוחות זמנית של צריבה וכד' שמן הסתם תופיע)?

    תודה

    שלום,
    אכן לייזר הוא היעיל ביותר.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  54. היי
    לפני כשבוע וחצי אשתי ערכה בדיקת קולפוסקופיה ובה נלקחה ביופסיה.
    טרם קיבלנו תוצאות אך בינתיים גילינו שהיא בהריון.
    1) אם חס וחלילה מקבלים תוצאות לא טובות של הביופסיה מה זה אומר בהקשר של ההיריון?
    2) במהלך השבועות האחרונים בעודה בהריון אכלה מעט סושי ודגים נאים ושתתה מעט יין ואף צבעה את שיערה (לא האמנו שהיא נקלטה). מה ההשלכות של הדבר על היריון תקין?
    3) אם חס וחלילה יש איזושהי הרעלה של מזון או משהו לא טוב שנגרם האם יש בדיקה המאפשרת לגלות זאת?

    שלום,
    נושא זה לדיון עם הרופא שעושה מעקב הריון בתלות בתוצאה שעדיין לא נתקבלו.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  55. שלום,

    אני עברתי לפני מספר ימים ניתוח להסרת קונדילומות בפי הטבעת.
    רציתי לדעת אם יש איזה שהוא איסור על אוננות לאחר הניתוח?
    החשק נמצא כל הזמן אבל יש לי פחד שזה יכול להזיק איכשהו לאיזור הפגוע.

    שלום,
    רציתי לדעת אם יש איזה שהוא איסור על אוננות לאחר הניתוח?= לא

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר

  56. שלום
    הסירו לי היום בלייזר קונדילומה מאיבר המין.
    האם יש בעיה להכנס לים/בריכה בימים הקרובים?
    תודה

    שלום,
    לא.

    בברכה,
    ד"ר שרגא וקסלר